Om Hälsofakta

För privatperson/företag

Hitta rätt bland tester och vårdgivare

I Sverige finns många alternativ när man ska göra en hälsotest eller hitta en vårdgivare. På Hälsofakta visas information om olika typer av hälsotester, vårdgivare och klinikers villkor för att du skall kunna finna just det som du söker, veta vad som kan vara viktigt att känna till och enkelt jämföra alternativ. För närvarande har vi även fokus på corona-tester och jämför vad som erbjuds från både privata kliniker och regioner. Under det närmaste året kommer Hälsofakta utökas med fler typer av hälsotester, jämförelser och tjänster.

För media

Rapporter och undersökningar

Ett av målen för Hälsofakta är att sprida kunskap om hur och var man kan testa sin hälsa. Vi undersöker även hur hälsovården fungerar och vad den erbjuder i olika delar av Sverige.

Om du som journalist önskar underlag eller rapport avseende skillnader i sjukvård/hälsovård kan Hälsofakta hjälpa till att ta fram detta.

Om Hälsofakta

Hälsofaktas tjänster

Hälsofakta är en informationstjänst och jämförelse för att enkelt hitta rätt när man söker svar på hälsofrågor. Företaget ägs av Helsa Online AB i Helsingborg. Det är privatägt och utan ägarintressen från yttre bolag. Tjänsterna drivs i samarbete med prisfakta.se och Sofiero Web AB.

Det kostar inget att använda tjänsten, Hälsofakta får betalt av de företag som annonserar.

Vår bakgrund

Erfarenhet av informationstjänster

Flera av de som arbetar med Hälsofakta är experter inom olika områden, bland annat personer med lång erfarenhet inom sjukvård och andra som arbetar med forskning inom hälsa. Andra har betydande erfarenheter av att bygga upp jämförelse- och informationstjänster.

Du kan nå oss via vårt kontaktformulär eller via e-post till info@halsofakta.se